Pascal van Doorn 30 oktober 2019

De ontwikkeling van medewerkers

Als organisatie wil je graag dat de medewerkers tijd investeren in leren en ontwikkelen, maar organisaties stellen lang niet altijd middelen beschikbaar om dit te stimuleren. De ontwikkeling van medewerkers is belangrijk. In de ICT-branche is het noodzakelijk dat je bij blijft qua kennis omtrent de nieuwste systemen, software upgrades en innovaties. Hard- en Softwareleveranciers voeren periodiek vernieuwingen door om de systemen sneller, veiliger en slimmer te maken. Als ICT-dienstverlener verlang je dat de medewerkers deze nieuwe informatie kunnen toepassen in hun analyse of dat ze een gebruiker van het systeem alles kunnen uitleggen over de vernieuwingen.

Kennisniveau vergroten

De ontwikkelingen binnen de ICT gaan razendsnel en wij als ICT-dienstverlener moeten er voor zorgen dat het personeel het juiste kennisniveau bezit. Zo moet een ICT-professional voldoende kennis bezitten over talloze producten en diensten. Zo kan hij de klant helpen met vragen en problemen. Het afgelopen jaar zijn er ook op het gebied van wet- en regelgeving zaken veranderd die impact hebben op het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden. Door alle vernieuwingen en veranderingen moeten organisaties hun processen aanpassen. En er daarnaast voor zorgen dat het personeel zich bewust is van de nieuwe manier van werken.

ICT-professionals zijn zich vaak allang bewust van het feit dat zij in de branche hun hele leven moeten leren en ontwikkelen. Ook binnen andere branches is dit steeds vaker het geval en zie je dat organisaties intern leeromgevingen opzetten om de ontwikkeling van medewerkers te stimuleren. Binnen de ICT zie je vaak dat leveranciers van hard- en software trainingen of cursussen beschikbaar stellen. Hierdoor zorgen ze dat mensen hun kennisniveau kunnen vergroten of weer up-to-date te zijn over de laatste vernieuwingen.

InToto Learning

Ondanks de noodzaak, zie je bij ICT-dienstverleners niet altijd terug dat het personeel daar voldoende kansen voor krijgt. De trainingen, cursussen en opleidingen zijn prijzig en leveren niet altijd het gewenste resultaat op. Waardoor organisaties minder snel investeren in een specifieke medewerker.

De verantwoordelijkheid voor leren ligt voor een deel bij de medewerker zelf, maar daarbij is het als organisatie wel belangrijk dat je hiervoor voldoende middelen beschikbaar stelt. InToto heeft ‘InToto Learning’ opgezet om de mogelijkheden voor leren en ontwikkeling binnen de organisatie meer uit te dragen.

Alle medewerkers hebben via ‘InToto Learning’ de kans om een leertraject in te gaan en hierbij begeleiding te krijgen indien nodig. De medewerker gaat in gesprek met zijn of haar studiebegeleider en maakt afspraken over de inhoud van het traject. In overleg bepalen zij welke training, cursus of opleiding wordt gevolgd. De medewerker heeft een rechtstreeks lijntje met de studiebegeleider als hij of zij vragen heeft over het traject.

Vanuit ‘InToto Learning’ organiseert InToto ook kennissessies voor het personeel en ontwikkelen we interne examens over specifieke onderwerpen. In het bijgevoegde animatiefilmpje is uitgelegd hoe het ‘InToto Learning’ traject er precies uitziet voor een medewerker.

De voordelen

Het traject is opgezet om de medewerkers de juiste handvatten te geven en kansen te bieden die ze nodig hebben om zichzelf te blijven te ontwikkelen. Uiteindelijk heeft het vergaren van kennis voordelen voor de medewerker zelf. Maar ook de organisatie heeft er profijt van, want de klant maakt gebruik van zijn of haar expertise. Uiteindelijk hebben we als InToto het doel om de missie, ‘Organisaties succesvoller maken met behulp van ICT’, te volbrengen. Daar hebben we de kennis van medewerkers keihard bij nodig.

Heeft InToto jouw interesse gewekt? Kijk dan op onze website naar onze openstaande vacatures en neem bij interesse rechtstreeks contact op met Maykel Korndewal (Recruitment Consultant). Dit kan op telefoonnumer 06-81288290 of via solliciteren@intoto.nl. Maykel behandelt jouw reactie vertrouwelijk. Hij neemt graag de tijd om jou meer te vertellen over onze organisatie.


Neem direct contact op:

Pascal van Doorn
General Director
088 888 9 777