19 maart 2020

Het thuiswerkvirus

Het thuiswerkvirus tijdens de Coronacrisis, je hoort bijna geen ander nieuws meer. En de maatregelen die nu in Nederland zijn genomen raakt ons allen. Zo wordt ons nu gevraagd om zo veel mogelijk thuis te werken, maar hoe doe je dat? En hoe houd je ook nog een beetje contact met je collega’s? 

 

De technologie waar we ook wel eens op schelden omdat het niet werkt, mogen we nu toch heel erg blij mee zijn. Want daardoor is er nu zoveel mogelijk. 

 

Wat raadt InToto nu aan als het gaat om thuiswerken? Hoe anticipeert jouw bedrijf op het thuiswerkvirus?

 

Microsoft Teams 

Bij InToto maken we vanuit Office365 gebruik van Microsoft Teams. Een applicatie die wij installeren op jouw werkstation, maar die medewerkers vervolgens ook als App kunnen installeren op hun smartphone. De App op je smartphone gebruik je om te bellen, maar je kunt dus ook videochatten met collega’s. Zo beperk je de mobiele kosten die medewerkers maken en ‘zie’ je elkaar ook.

En wat dacht je ervan om samen in één bestand te werken op afstand? Ook dit is mogelijk met Microsoft Teams. 

En het woord zegt het al, je maakt ‘Teams’ aan. Zo richt je rechtenscheiding in en zorg je ervoor dat de juiste personen informatie en chatberichten binnenkrijgen. De rest van je collega’s worden hier dan niet mee lastig gevallen. Dit zorgt voor rust en focus. 

VOIP 

VoIP staat voor ‘Voice over IP’, je belt dus eigenlijk via je internetverbinding en blijft hierdoor zelfs thuis bereikbaar voor klanten en je collega’s. VoIP is dus in combinatie met Microsoft Teams een hele krachtige manier om bereikbaar te blijven voor je klanten. Want dat is wat klanten willen! Persoonlijk contact, zeker in deze onzekere tijden. 

InToto kan dit voor je inrichten, neem eens vrijblijvend contact met ons op om te bepalen wat wij voor je kunnen betekenen. 

Ons motto: Iedereen met een glimlach met ICT laten werken!