Pascal van Doorn 18 juni 2019

Microsoft stopt met ondersteuning Windows 7 in 2020. Alle organisaties die nog gebruik maken van alle mogelijke versies van Microsoft Windows 7, Server 2008 en Exchange 2010 lopen vanaf 14 januari 2020 een risico. Sinds 2015 is de reguliere ondersteuning op deze onderdelen al gestopt, maar vanaf 2020 voert Microsoft ook geen beveiligingsupdates meer door. Dit kan ernstige gevolgen hebben als jouw organisatie nog gebruik maakt van deze systemen.

Wat zijn de risico’s voor jouw organisatie?

Het stoppen van de ondersteuning op Windows 7, Server 2008 en Exchange 2010 betekent dat de systemen extra kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen. Hackers worden steeds slimmer en zoeken naar nieuwe mogelijkheden in systemen om uiteindelijk binnen te dringen. Op het moment dat Microsoft de systemen niet meer update, ontstaat er een enorm beveiligingslek waarvoor Microsoft niet meer verantwoordelijk is. Hierdoor dwingt Microsoft gebruikers van Windows 7 om gebruik te gaan maken van Windows 10.

Wat zijn de mogelijkheden?

Het overstappen van Windows 7 naar Windows 10 is de voornaamste optie. Windows 10 is de eerste versie waarbij Microsoft steeds nieuwe features implementeert. Windows 10 blijft het basisproduct, waarbij zij per versie kijken of deze nog ondersteund wordt. Mogelijk kunnen systemen door hun verouderde specificaties niet updaten naar de nieuwste versie van Windows 10, waardoor je als organisatie een beslissing moet maken over het aanschaffen van nieuwe hardware.

Overstappen van Microsoft Exchange naar Microsoft 365

Voor Microsoft Exchange 2010 kun je overstappen naar Microsoft 365. In dit verzamelpakket heb je de beschikking over alle applicaties uit het bekende Microsoft Office. Door de online Cloud dienst heb je als gebruiker overal de mogelijkheid om de applicaties te openen, waaronder de Outlook applicatie. Microsoft blijft ook een on-premise mogelijkheid aanbieden voor bedrijven via Exchange Server 2019. Hierbij staat de server nog steeds op de eigen locatie en hoeft er niet per se vanuit de Cloud gewerkt te worden.

Als laatste beschrijven we de mogelijkheden voor het wijzigen van de Windows server 2008. Deze omgeving is te migreren naar de laatste versies van dit serverbesturingssysteem. De nieuwste versie is op dit moment Windows Server 2019.

Wat kun je nu doen?

Wanneer je als klant van InToto een ondersteuningscontract afneemt, hoef je voor nu niks te doen.

Wij zullen, als jouw ICT-dienstverlener, inventariseren hoeveel systemen er draaien op deze software. Daarnaast nemen wij tijdig contact op om je te informeren over de mogelijke acties die ondernomen moeten worden.

Ben je nog geen klant bij InToto, maar wil je wel advies over dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact op met InToto voor een passend advies van één van onze medewerkers. Neem telefonisch contact met ons op via 088 – 888 9 777 of stuur een email met jouw vraag naar support@intoto.nl.

Onze tip als ICT-dienstverlener is om niet te lang te wachten met het contact opnemen voor informatie. De werkzaamheden die gedaan moeten worden voor een migratie kunnen namelijk enige tijd in beslag nemen.


Neem direct contact op:

Pascal van Doorn
General Director
088 888 9 777