16 januari 2017

Cloud computing

Cloud computing begint bij steeds meer bedrijven bekend te worden. Cloud computing is het aanbieden van hardware en software via het internet. U als klant hoeft niet direct te investeringen. U betaalt maandelijks een klein bedrag voor uw afname van diensten. Veel ondernemingen hebben dan ook voornemens om over te stappen naar cloud computing fowel cloud diensten. Cloud diensten bieden voor u en uw collega’s veel voordelen. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet.

 

1. Samenwerken wordt gemakkelijker

Door clouddiensten te gebruiken kunnen u en uw collega’s samen in een projectomgeving werken. Zo is het mogelijk om mensen hiervoor uit te nodigen, maar ook om bepaalde rollen toe te kennen. Hierdoor wordt samenwerken nog makkelijker dan ooit. Ook zijn er diensten waarmee je tegelijkertijd in een document kunt werken.

 

2. Overal uw bestanden bij de hand

Door in de cloud te werken staan uw bestanden niet op uw lokale server, maar op een server die overal toegankelijk is. Met uw mobiel, tablet of desktop kunt u altijd bij uw bestanden, waar u ook bent en wanneer u wilt. U heeft enkel een internetverbinding nodig om uw bestanden te downloaden en weer te geven op uw device.

 

3. Uw gegevens zijn beschermd

Met het aanscherpen van privacywetgevingen wordt het beveiligen van uw gegevens steeds belangrijker. Doordat clouddiensten zich bewust zijn van het feit dat zij deze verantwoordelijkheid dragen, beseffen zij ook dat dit één van de belangrijkste speerpunten voor hun dienst is. Om deze reden besteden deze bedrijven steeds meer aandacht aan beveiliging en zijn sommige clouddiensten hier speciaal voor ontwikkeld.

 

4. Geen grote investeringen

Met uw clouddiensten heeft u geen server meer nodig en betaalt u voor uw clouddienst een vast bedrag per maand. Hierom heeft u bij een totale implementatie geen eigen server meer nodig wat u al snel honderden euro’s aan onderhoud van de server kan besparen. De overgang naar cloud computing hoeft niet gepaard te gaan met overstapkosten waardoor u vaak al direct de vruchten plukt van de nieuwe voordelen.

 

5. Gemakkelijk te schalen

Met de meeste clouddiensten betaalt u per gebruiker. Zo betaalt u dus precies voor de diensten waar u gebruik van maakt en kunt u achteraf gemakkelijk gebruikers toevoegen of verwijderen.

 

 

Wij kunnen u adviseren over de juiste clouddiensten. Neem direct contact op met onze cloud expert.