9 november 2022

Steeds meer InToto klanten zijn bekend met de mogelijkheden binnen de Microsoft-365 omgeving. Zo maakt een gedeelte van jullie al gebruik van Microsoft Intune. In deze blog nemen wij jullie graag mee wat Intune voor uw organisatie kan betekenen.

Met Intune maak je het mogelijk om apparaten vanaf afstand te blokkeren. Ook kunnen gegevens direct van het apparaat worden verwijderd, waardoor kwaadwillende geen gegevens kunnen buitmaken. Het wordt dus met Microsoft Intune mogelijk om zakelijke gegevens te beschermen.

Microsoft Intune biedt functies voor het beheer van mobiele apparaten en toepassingen, en pc-beheer vanuit de Cloud. Met Intune kunnen organisaties hun medewerkers vrijwel overal en op vrijwel elk apparaat toegang verschaffen tot bedrijfstoepassingen, gegevens en bronnen en tegelijkertijd bedrijfsgegevens beveiligen.

Cloud Service

Microsoft Intune is een Cloud service waarmee het mogelijk wordt om alle apparaten te beheren vanuit een centrale omgeving. Intune maakt het mogelijk om specifieke beleidsregels te maken voor apparaten en voor de gegevens die daarop staan. Op persoonlijke apparaten kan de toegang tot bedrijfsgegevens worden ontzegd, waardoor bij verlies of diefstal van persoonlijke apparaten geen bedrijfsgegevens op straat belanden. Bij persoonlijke apparaten worden de bedrijfsgegevens geïsoleerd van de persoonlijke gegevens. Met Microsoft Intune kun je het volgende doen:

  • Met Intune kun je apparaten beheren met een methode die het beste geschikt is voor je organisatie. Bij apparaten die eigendom zijn van de organisatie wil je mogelijk complete controle hebben. Denk dan aan het updatebeleid, beveiligingsinstellingen en verschillende functies die toegankelijk zijn. Met deze methode worden apparaten en gebruikers ingeschreven bij Intune.
  • Microsoft Intune maakt het mogelijk om alle apparaten binnen een organisatie te beschermen. Het komt helaas nog wel eens voor dat apparaten verdwijnen of zoek raken. Op het moment dat daar gevoelige gegevens op staan, wil je daar als organisatie natuurlijk wat aan doen. Met Intune maak je het mogelijk om apparaten vanaf afstand te blokkeren.
  • Intune is geïntegreerd met Azure Active Directory (Azure AD) om te bepalen wie toegang heeft en waar ze toegang toe hebben. Het is ook geïntegreerd met Azure Information Protection voor gegevensbescherming. Het kan worden gebruikt met de Microsoft 365 suite met producten. U kunt bijvoorbeeld Microsoft Teams, OneNote en andere Microsoft 365-apps op apparaten implementeren. Met deze functie kunnen personen in uw organisatie productief zijn op al hun apparaten, terwijl de gegevens van uw organisatie worden beveiligd met het beleid dat u maakt.
  • Voor persoonlijke apparaten willen gebruikers mogelijk niet dat de organisatie compleet beheer krijgt. Het is mogelijk om deze apparaten toch toegang te geven tot bedrijfsgegevens. Gebruikers kunnen hun apparaten inschrijven, waarna er een aantal veiligheidsmaatregelen kunnen worden toegepast. Denk dan aan MFA (Multi-Factor Authenticatie) om toegang te krijgen tot deze apps en gegevens.

Beheren apps & devices

We hebben het al een aantal keer benoemd, maar het helpt eigenlijk apparaten op afstand te beheren. Nu we steeds vaker vanaf verschillende locaties werken, wordt het beheren van apparaten ook lastiger. Intune zorgt ervoor dat een IT-manager in één keer zicht heeft op alle apparaten. Dit geeft inzichten in welke rechten er beschikbaar zijn per gebruiker. Ook helpt het om op afstand aanpassingen te doen aan het bedrijfsbeleid. Op het moment dat bepaalde gegevens niet meer mogen worden gedeeld, kan Microsoft Intune deze aanpassingen direct doorvoeren aan een grotere groep. Dit betekent dat niet elk apparaat los van de nieuwste beleidsregels hoeft te worden voorzien. Dit kan voor een IT beheerder erg veel tijd schelen.

Samenvattend is Microsoft Intune goed voor:

  • Voor 100% werken vanuit de Cloud.
  • Beleidsregels instellen voor persoonlijke apparaten en apparaten die eigendom zijn van de organisatie.
  • Apps implementeren en verifiëren op apparaten.
  • Bedrijfsgegevens beschermen door regels in te stellen voor het openen en delen van gegevens.
  • Apparaten en apps laten voldoen aan beveiligingsvereisten.

Indien u geïnteresseerd bent, vraag nu onze gratis White Paper aan of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Bel 088 888 9 777 of mail naar support@intoto.nl.