Patrick Das 8 december 2022

Met veel trots en enthousiasme kunnen we eindelijk vertellen dat wij – ICT-dienstverleners L’Unité uit Huizen en InToto uit Bunnik – per 1 december 2022 officieel gefuseerd zijn. Eerder dit jaar kwamen Jerry Kleinman (Directeur L’Unité) en Patrick Das (Directeur InToto) met elkaar in gesprek over een eventuele samenwerking.  Zij ontdekten al snel dat ze dezelfde groeiambities hebben en dat beide bedrijven elkaar op verschillende vlakken enorm kunnen versterken. In de daaropvolgende gesprekken groeide het wederzijds vertrouwen en werd besloten de handen in één te slaan.

 

Over L’Unité

L’Unité werd opgericht in 1991 en heeft meer dan 30 jaar ervaring als ICT-dienstverlener. L’Unité IT Solutions is samen met L’Unité Hosting en L’Unité IT Solutions BeLux onderdeel van de L’Unité Groep. L’Unité is het Franse woord voor eenheid, oftewel ‘Eenheid in Automatisering’. De organisatie heeft 23 werknemers in dienst en veel kennis en ervaring op het gebied van het configureren, beheren en ondersteunen van hard- en software. Juist deze kennis over verschillende producten en bijbehorende diensten zijn van enorme waarde binnen deze fusie. Daarnaast levert L’Unité diensten op het gebied van private- en public cloudoplossingen, back-up oplossingen, netwerkbeheer, monitoring, hosting & security en geeft zij persoonlijk advies aan organisaties. Support (24*7) aan klanten levert L’Unité via eigen ervaren engineers.

Over InToto

InToto is in 1998 opgericht en heeft op dit moment 12 medewerkers in dienst. Aankomend jaar zal de organisatie 25 jaar bestaan. InToto netwerksysteembeheer, InToto webdevelopment en InToto webhosting zijn onderdeel van de InToto Groep. InToto is het Latijnse woord voor ‘In zijn geheel’. InToto heeft veel ervaring met configureren, beheren en ondersteunen van cloudoplossingen zoals Microsoft 365. Deze kennis en ervaring is een belangrijke toegevoegde waarde binnen deze fusie. InToto levert daarnaast ook diensten en support zoals back-up oplossingen, netwerkbeheer, monitoring, hosting, security, webdevelopment en heeft net zoals L’Unité een adviserende rol.

Krachten bundelen

Tijdens de gesprekken werd al snel duidelijk dat zowel L’Unité als InToto zich beiden focussen op het ontzorgen van klanten als het gaat om de ICT-dienstverlening. Op dit moment hebben beide organisaties nog een eigen manier van werken en passen hierbij verschillende bedrijfsprocessen toe. Om de dienstverlening aan klanten verder te optimaliseren gaan L’Unité en InToto op dit niveau hun krachten bundelen en de processen stroomlijnen. De visie van beide organisaties zal hierin een rol blijven spelen, namelijk: organisaties succesvoller maken met behulp van goede ICT. Een goede ICT-omgeving zorgt ervoor dat werknemers efficiënter en vooral effectiever kunnen werken.

Bedrijfsnamen blijven

L’Unité en InToto blijven de komende periode onder hun eigen naam opereren, maar officieel valt InToto, per 1 december 2022 onder de L’Unité Groep. Het doel is dat beide organisaties op termijn verder gaan onder de naam L’Unité.

Drie locaties

De locaties Huizen, Jette/Brussel (België) en Bunnik blijven behouden. Het grote voordeel is dat de reikwijdte voor het verlenen van diensten aan bestaande en nieuwe klanten wordt vergroot. Het team groeit ook in één keer naar 30+ medewerkers die allen hun eigen expertise hebben binnen de ICT. Beide directeuren kijken enorm uit naar de nieuwe samenwerking en veranderingen die op de planning staan en vertrouwen erop dat deze fusie enkel positieve veranderingen voor hun klanten gaat opleveren.

Contact

Wilt u van gedachten wisselen met één van de directieleden, dan kunt u hen telefonisch benaderen of een e-mailbericht sturen.

L’Unité Groep

Chief Executive Officer – Jerry Kleinman (L’Unité)
jerry@lunite.eu – 035-751 19 00www.lunite.eu

Chief Technology Officer – Patrick Das (InToto)
patrick@intoto.nl – 088-888 97 77www.intoto.nl


Neem direct contact op:

Patrick Das
Director / Owner
088 888 9 770