11 december 2017

Met deze tools begin je het nieuwe jaar met een vliegende start. Inmiddels zijn er voor bijna alle werkzaamheden een online tool gemaakt. Praktisch alle ideeën die je als ondernemer hebt kunnen worden versterkt met een online tool die je daarbij helpt. In deze blog lees je over een aantal handige tools die jouw leven als ondernemer een stuk relaxter gaan maken.

 

 

Presentatie

Er wordt ontzettend veel geschreven over online marketingtools, terwijl er ook marketingtools zijn voor ondernemers die offline goed voor de dag willen komen. Met deze tools zal je een betere presentatie neerzetten waardoor je een goede blijvende indruk maakt bij je klanten.

Zo kan je bijvoorbeeld met piktochart sterke infographics maken, waarbij je binnen no-time een visueel mooi overzicht van je data hebt die je kan presenteren. Ideaal voor presentaties, maar ook voor een eyecatcher in je offerte of adviesrapport.

Ooit weleens gedacht aan een animatievideo, waarin je uitlegt wat je voor je klanten kunt betekenen? Via videoproductiebedrijven ben je duizenden euro’s kwijt, maar je kan dit ook zelf maken. Animaker stelt je in staat om voor een klein bedrag op een simpele manier jezelf te profileren.

Met betrekking tot het maken van presentaties is er weinig keuze. Momenteel zijn de programma’s PowerPoint en Prezi de beste opties. Toch kan je hiermee ook toffe dingen maken, zoals dit filmpje bewijst. Wanneer je een grotere presentatie moet geven, kan je het over een andere boeg gooien. Door mensen actief deel te laten nemen aan je presentatie zullen ze aandacht houden voor de inhoud ervan. Presenterswall geeft je de mogelijkheid een interactieve presentatie te geven die je boodschap naar een hoger niveau tilt.

 

 

 

Timemanagement

Tegenwoordig ervaren mensen meer stress dan ooit, waarbij tijd vaak de beperkende factor is. Gelukkig is er een aantal tools die je leven een stuk makkelijker kunnen maken. Zowel individueel als in teamverband is het een uitdaging om alles onder controle te blijven houden en overzicht te behouden. De tool Dapulse kan hier in teamverband een helpende hand bieden. Hier kan iedereen aangeven waar ze mee bezig zijn en wat hier de status van is.

Het maken van een afspraak kan als lastig worden ervaren, doordat twee drukke agenda’s samenkomen. Met de TimeTrade tool behoort dit tot het verleden. Jij geeft aan wanneer je beschikbaar bent en de tegenpartij kan gewoon een afspraak inboeken. Dit staat direct in je agenda, waardoor je niks meer hoeft te doen.

Een laatste tool die we onder de aandacht willen brengen, is Actitime. Met dit programma hou je gemakkelijk bij hoe lang je aan een project werkt, en kan je dit direct koppelen. Nooit meer op de gok uren declareren, maar jij weet precies hoe lang je overal mee bezig bent. Direct een stukje bewustwording, want ook je niet productieve uren worden inzichtelijk.