22 april 2020

Hygiëne, nu belangrijker dan ooit!

Je leest veel over persoonlijke hygiëne om besmetting met Covid-19 te voorkomen, maar hoe ga jij als bedrijf digitale besmetting voorkomen? Dit start bij een goede wachtwoordhygiëne!

Als ESET partner leveren wij antivirussoftware aan onze klanten, geen overbodige luxe in deze tijd. Maar hoe staat het met wachtwoorden die voor meerdere systemen gebruikt worden? Of datalekken door zwakke wachtwoorden?

Wachtwoordhygiëne

ESET heeft het pakket ESET Secure Authentication geïntroduceerd.

Bedrijven lopen risico’s door gebruikers die er een slechte wachtwoordhygiëne op na houden. In de praktijk gebruiken ze de wachtwoorden namelijk voor meerdere systemen of delen ze zelfs met andere collega’s. ESET Secure Authentication beschermt bedrijven tegen slechte wachtwoordhygiëne door gebruikers te voorzien van een extra wachtwoord/token.

Datalekken

Eén van de meest voorkomende oorzaken van datalekken is het gebruik van zwakke wachtwoorden. Hackers krijgen hierdoor eenvoudig toegang tot systemen en bedrijf kritische data.

Hiervoor is Tweefactorauthenticatie (2FA) in het leven geroepen. Naast het ingeven van een wachtwoord moet de gebruiker ook een code invullen die hij ontvangt op zijn/haar smartphone via de ESET Authentication app. Dit zorgt ervoor dat hackers over onvoldoende informatie beschikken om toegang tot systemen en data te verkrijgen.

Compliance

Per 25 mei 2018 ben je als bedrijf verplicht compliant te zijn aan de GDPR. Met ESET Secure Authentication beschik je over een extra authenticatielaag op systemen waar gevoelige data wordt verwerkt. Daarnaast worden authenticatieverzoeken gelogd zodat er altijd inzichtelijk is wie er heeft ingelogd. ESET’s Secure Authentication draagt bij aan compliance door toegang tot gegevens te beperken en gebruik te maken van moderne beveiligingstechnieken, zoals door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is beschreven.

Mogen wij dit voor je inrichten?

Ben je nieuwsgierig geworden? Vind je het voorkomen van digitale besmetting ook belangrijk? Neem eens vrijblijvend contact met ons op via 088 – 888 9 777 of email ons op support@intoto.nl om de mogelijkheden te bespreken.

De voordelen op een rij

  • Beheer op afstand
  • Geen speciale hardware vereist
  • Geschikt voor bestaande smartphones
  • Inclusief een volledige SDK en API
  • Push Authentication