10 april 2020

Onzekere tijden 

Het is best een lange zit om thuis te werken. Dat er een verlenging aan zat te komen was denk ik voor niemand echt een verrassing. Maar hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen, is natuurlijk nog onduidelijk. 

Thuiswerken? 

Wellicht was het in eerste instantie niet nodig om thuis te werken, omdat je dacht dat een kleine periode nog wel te overbruggen was. Maar nu lijkt het allemaal langer te gaan duren en ben je misschien wel op zoek naar een betaalbare oplossing zodat je medewerkers thuis kunnen werken. En daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat ze met elkaar in contact blijven en dat je klanten dezelfde service mogen blijven verwachten. 

Microsoft Teams 

Het is dan wel op dit moment fysiek niet toegestaan om contact te hebben en we moeten allemaal de 1,5 meter regel in acht nemen, maar werken met Microsoft Teams zorgt wel voor een goede en efficiënte samenwerking op afstand. Het kan natuurlijk nooit als vervanging dienen voor contact met je collega’s, maar is in deze tijd een mooie uitkomst. Een deel van onze klanten werkt al thuis door gebruik te maken van Microsoft Teams. Jullie binnenkort ook? 

Microsoft Teams is niet zo zeer een extra programma, als wel een onderdeel van Office 365 en een samenvoeging van bestanden, communicatie en de applicaties die je met je team gebruikt. 

Wat is er nog meer mogelijk met Microsoft Teams? 

In ons vorige blog spraken wij al over de mogelijkheid om vanuit Microsoft Teams te videobellen en bespraken we het werken vanuit één bestand. Maar dat is nog lang niet alles. 

Scherm delen 

Nog een hele fijne functie van Microsoft Teams is het delen van je scherm om je collega even te laten zien wat je bedoelt. Het is daarbij mogelijk om een specifiek scherm te delen of zelfs alleen een bepaalde applicatie als het niet wenselijk is dat alles zichtbaar is. 

Gedeelde applicaties 

Maak je als bedrijf met zijn allen gebruik van dezelfde applicatie of alleen binnen een bepaald team? Dan is ook deze applicatie toe te voegen zodat iedereen daar gemakkelijk gebruik van kan maken. Neem bijvoorbeeld ‘OneNote’ voor notities of ‘Lucidchart’ voor het uitdenken van processen. 

Minder e-mail 

Niet zozeer een mogelijkheid, maar wel een voordeel van Microsoft Teams is het terugbrengen van het aantal mailtjes met recente bestanden of informatie. Middels één kanaal in Teams ben je optimaal op de hoogte en ontstaat er minder verwarring. 

Mac en Microsoft Teams 

Binnen een organisatie werk je niet allemaal met Windows. Geen probleem, want Microsoft Teams werkt ook naadloos op de Apple-producten. Dus ben je op jouw iPad, iPhone, iMac of MacBook ook gewoon een echte ‘Team’ player. 

Kosteloos advies 

We helpen je graag bij een passende oplossing voor je organisatie. Neem daarom nu kosteloos contact met ons op via ons algemene nummer 088 – 888 9 777 of email ons op support@intoto.nl voor het juiste advies op maat.