9 februari 2017

IT-technologie

Elk bedrijf maakt steeds meer gebruik van informatietechnologie om zo haar bedrijfsprocessen efficiënter te maken. Ook in de traditionele beroepen is dit te zien. We willen even stilstaan bij een paar voorbeelden die uw werk en de wereld makkelijker en efficiënter maakt. Bepaalde werkzaamheden die voor iedereen jaren lang heel normaal waren, kunnen door informatietechnologie ineens veel efficiënter gemaakt worden. Deze voorbeelden lijken in eerste instantie bizar, totdat je naar de realisatie kijkt en ziet wat het oplevert. Door opdeze manier naar uw eigen bedrijf te kijken zult u wellicht ook technologie kunnen toepassen met efficiëntie als gevolg.

 

 

Boer zet drone in om stikstofgehalte te meten

Om uit te zoeken wat het stikstofgehalte op het land is, kunnen boeren nu ook van een drone gebruik maken. Met een camera in de drone kan worden bepaald wat het stikstofgehalte op het land is. De boer stemt zijn mestbeleid hier op af. Op deze manier krijgt de boer veel informatie over zijn grond en hoeft hij alleen te bemesten op de plekken waar het nodig is. Zo bespaart de boer tijd en geld, terwijl het milieu ook nog ontzien wordt. een mooi voorbeeld van informatietechnologie vertalen naar een pragmatische oplossing.

 

Automatisch parkeren

Wie weleens bij Schiphol heeft geparkeerd kent dit voorbeeld misschien wel. Jarenlang hebben we door parkeergarages gereden op zoek naar een plekje. Tegenwoordig kan door slim gebruik van computers en informatie u verteld worden waar een plek vrij is. Dit bespaart u een hoop tijd en ergernis.

Er zijn al systemen in gebruik waarbij je de parkeergarage niet eens meer inrijdt. Een lift rijdt automatisch jouw auto in een geautomatiseerde parkeergarage. Wanneer je je auto komt ophalen druk je op een knop en de machine haalt direct je auto weer uit de parkeergarage.

 

Routeoptimalisatie

Een mooi voorbeeld van wat software kan bereiken, komt uit de logistieke sector. UPS heeft honderdduizenden auto’s rijden over de hele wereld, die gemiddeld 15 miljoen pakketjes bezorgen. Door de routes goed te analyseren kwam men er bij UPS achter dat er veel vertraging wordt opgelopen door links af te slaan. De oplossing? Niet meer naar links afslaan. Door de routeplanner zo te optimaliseren dat hij bochten naar links uitsluit, tenzij het niet anders kan, worden vertragingen voorkomen en de kans op ongelukken geminimaliseerd. Deze policy is in 2004 ingevoerd en UPS geeft aan hierdoor 11 miljoen liter benzine op jaarbasis te besparen en 190 miljoen kilometer minder te rijden.

 

 

Het mooie aan bovenstaande informatietechnologie oplossingen is dat ze vrij makkelijk te realiseren zijn. Hiernaast kunnen ze veel impact kunnen hebben op milieu, uw portemonnee en uw tijd. Ga voor uzelf na of er bij u in uw bedrijf een verbetering is door te voeren. Door middel van slimme software of het gebruik van een nieuw apparaat als een drone kunt u al veel bereiken. Bekijk onze pagina voor voorbeelden, of neem contact met ons op. We denken graag met u mee.